Betalningsalternativ för WooCommerce

Till WooCommerce har vi ett stort antal av betalningsalternativ att välja mellan. Vissa passar små e-handelsbutiker och andra passar stora. Vissa är billiga och vissa dyra. Klarna t.ex är lite dyrare men tycker själva att deras rykte gottgör det och att de gör högre konvertering att använda dem. 

Avtal för betalningsalternativ

Några saker du vill förhandla om i avtalet är

  • Pris & marginaler
    Din förhandlingskraft beror mycket på omsättning och hur många transaktioner du gör via din betalningsleverantör. Klarna hade en månadsavgift på ca 3000 kronor som de flesta kunde förhandla bort om man bara försökte.
  • Exklusivt betalalternativ
    Vissa betalningsleverantörer vill ha exklusivitet när det gäller utbudet av kassa. Så acceptera inte de klasuler som t.ex stoppar dig från att få använda swisch eller andra alternativ.
  • Internationella kassor
    Är du säker på att du vill ha samma kassa i Sverige som du vill för din danska eller engelska kassa? Vissa länder är väldigt envisa med att de bara konverterar om de känner igen sin kassa. Det kan vara MobiPay för danmark, Paypal för USA, eller banköverföring i Finland.

Klarna

Klarna är en av de största betalningsalternativen för e-handelsbutiker. De va först ut med en bra checkout-lösning och har sedan dess levt på ryktet. Har Klarna fortfarande högre konvertering än andra? Svårt att säga, det beror mycket på bransch till bransch.

Klarna: Klarna checkout
Kostnad: Procent per order.

Collector checkout

Collector checkout är för bolag som omsätter mer än 10 miljoner genom sin e-handel. MM-Sports gjorde för många år sedan ett A/B-test där de skickade 50% av trafiken till Klarna och 50% till Collector Checkout. Collector hade mycket högre konvertering, så de avslutade testet redan efter 1 månad. Hur konverteringen dem emellan är idag lämnar vi osagt.

Collector checkout: WooCommerce Collector koppling
Alternativ: B2B, B2C, Delbetalning, Faktura, Kortbetalning

Svea checkout

Svea va för många år senriktigt dålig. Dålig service och dålig kassa. Men de senaste 2 åren har de gjort ett riktigt uppåtsving och vi har inga problem att rekommendera Svea idag.

Svea checkout: WooCommerce Svea checkout koppling
Alternativ: B2B, B2C, Delbetalning, Faktura, Kortbetalning

Billmate

Billmate drivs av ett trevligt företag nere i Skåne. De är duktiga på att aktivt försöka förbättra sina lösningar och sin kassa. Hur de presterar konverteringsmässigt gentemot andra kassor lämnar vi osagt. De har inte riktigt alla interna processer på plats, men de har en prisvänlig kassa med bra avtal och vi har inga problem att rekommendera dem.

Billmate checkout: WooCommerce Billmate koppling
Alternativ: B2B, B2C, Delbetalning, Faktura, Kortbetalning

Bambora checkout

Bambora är professionella och fungerar bra som checkout. De har bra funktionallitet för saker som prenumerationer m.m.

Bambora online checkout: WooCommerce Bambora Online Checkout koppling
Alternativ: B2B, B2C, Delbetalning, Faktura, Kortbetalning

PayPal

Enn av världens största kassor. Väldigt vanligt i USA och andra delar av världen. Inte lika vanligt för svenska e-handelsbutiker.

Integration: PayPal kommer förinstallerat i WooCommerce
Hemsida: https://www.paypal.com/se/home
Alternativ:
B2B, B2C, Delbetalning, Faktura, Kortbetalning

Ecster

Ecster hette tidigare Handelsbanken Finans. När vi drev egna butiker förr använde vi Handels Banken Finans som va otroligt dåligt. Ecster har dock skärpt till sig och används idag av många utan att de skapar några problem.

Ecster checkout: WooCommerce Ecster koppling
Alternativ: B2B, B2C, Delbetalning, Faktura, Kortbetalning

Stripe

Precis som PayPal är detta en av de största internationella kassa alternativen. Det är många som går helhjärtat in för antingen PayPal eller Stripe, men båda fungerar egentligen på samma sätt.

Collector checkout: WooCommerce Collector koppling
Alternativ: B2B, B2C, Delbetalning, Faktura, Kortbetalning

Mondido

Det har varit väldigt tyst om Mondido det senaste. Vi använde dem för flera år sedan, men har ingen aktiv kontakt eller koppling till dem idag.

Mondido checkout: Mondido