Hjälp för dig med WooCommerce E-handel

Är din E-handel skapad med WordPress och Woocommerce

Då kan vi hjälpa dig med allt det tekniska du inte orkar lägga tid på. Många av våra kunder gick länge i tankarna på att de skulle lösa allting själva. Alla vill spara in pengar, även vi. Men ofta blir det både billigare och bättre att låta en specialist göra det snabbt och enkelt. De specialisterna är vi på Solvd.

Då kan vi hjälpa dig med allt det tekniska du inte orkar lägga tid på. Många av våra kunder gick länge i tankarna på att de skulle lösa allting själva. Alla vill spara in pengar, även vi. Men ofta blir det både billigare och bättre att låta en specialist göra det snabbt och enkelt. De specialisterna är vi på Solvd.

Felsökning och uppdateringar av wordpress plugin

Det är ofta man inte har en testsida man kan testa att uppdatera alla sina plugin och teman på. Och även om man har det, så är det inte säkert att det uppdaterar felfritt på produktionssidan då man ofta har vissa plugin avslagna på testsidan. Så visst är det lite läskigt.

Läsa loggar i WooCommerce och WordPress

Att öppna en fil på datorn kan nog alla göra. Men att gå in i konfigurationsfiler för att slå på wordpress debug så att loggarna skapas, samt att man ska förstå koden och texten i loggen. Det är inte lätt för någon som inte jobbar med det dagligen. Men det krävs för att man ska vara säker på att E-handeln fungerar som den ska. Vill du göra detta själv så kan du följa vår guide här men vi hjälper gärna till. Vi finns på nummer 072-8730067

Akuta problem

  • Är din hemsida helt vit även kallat White Screen of Death
  • Har du fått problemet ”Error establishing connection to database”
  • Står det ”Din webbsida är felaktigt konfigurerad”

Ring oss på 072-8730067


Uppdatera temamallar i WooCommerce

Varnar WooCommerce för utdaterade temamallar. Då kan man tänka sig att det bara är att klicka på uppdatera eller ladda ned det senaste temat från hemsidan man köpte det ifrån.

Har man gjort rätt så har man även ett child-tema aktiverat. Det temat uppdateras inte automatiskt, och gammal kod ligger kvar i det efter uppdateringen. Det är inget negativt, men har du haft en utvecklare som utvecklat funktioner eller design åt dig så måste vi ta vara på den koden och föra över den till den nya uppdateringen av temam. Det är ett tekniskt jobb en programmerare ska göra. Självklart kan vi hjälpa till här.

Installera en kassa / checkout i WooCommerce 

Att ha moderna och fungerande betallösningar i sin E-handel är A och O, men att koppla in den nya kassan kan vara en massa krångel. När man väl signerat alla avtal och allt ska vara klart att installera finns det massor av API-nycklar, MD5 strängar och lösenord som ska på plats. Vi kan guida dig på telefon då vi installerat alla tänkbara checkouts tidigare. Ring oss så löser vi det som en dans.

Några betallösningar vi använder: KlarnaBamboraBillmate och Swish


Ha en röd tråd genom E-handeln – Design för WooCommerce

Vi har alla olika kundgrupper men som tur är börjar alla bli vana vid att handla på nätet. Våra E-handelsbutiker kan se olika ut, men genom att det finns röd tråd genom hela vår E-handel så är enkelt för våra kunder att komma till kassan och betala. Därför behöver vi att produktsidor, produktarkiv, varukorgen och kassan har en röd tråd som leder kunden genom hela resan.

Vi tar bort distraktioner verkligen visar det kunden vill och bör se. Samt placerar vi övrig information så att den enkelt hittas om kunden letar efter den, men att den inte drar onödig uppmärksamhet då den inte alltid behövs. Vill ni se exempel på vad vi menar – Kolla här.