Automatisera din e-handel

När man jobbar med e-handel så är det många processer man gör hela tiden. Man lägger till nya produkter, man bokför ordrar, man beställer frakt, man packar paket. Dessa saker kommer man inte undan. Men frågan är ”Hur mycket behöver man göra manuellt och hur mycket kan man automatisera”?

Viktigt att tänka på
Du kanske klarar av att göra allt manuellt när du har få ordrar, men hur ska du skala upp din verksamhet om du plötslig får in många ordrar och varje order tar 30 minuter att färdigställa.

Beställa frakt med Unifaun

Majoriteten av de som använder WooCommerce i sverige bokar sin frakt i Pacsoft eller Unifaun. Det finns bra integrationer för att automatiskt för över kund och orderdata till t.ex Unifaun. Med dessa plugin kan du bl.a

  • Boka frakt automatiskt
  • Kunden får spårningslänk och leveransinformation via mail

Bokföra ordrar i Fortnox

Majoriteten av våra kunder kör Fortnox som ekonomisystem. Det finns två olika sätt man kan bokföra ordrar på. Man kan göra det i bulk varje gång man får ett kvitto från respektive betalningsleverantör t.ex Klarna. Då matchar man inbetalning mot den fakturan en gång i veckan i jämförelse med att bokföra varje orderfaktura, hur många det än är per dag, med inbetalningar från kunder.

Det finns dock positiva och negativa saker med båda sätten, och det går att automatisera matchning av individuella kundfakturor med kundinbetalningar också.